General iranskih specijalaca: Ako Trump prijeti, neka prijeti meni

'Trump bi trebalo da zna da smo mi nacija mučeništva, a mi smo tu i čekamo ga', rekao je general iranskih specijalnih jedinica (EPA)

General specijalnih jedinica iranske Revolucionarne garde Qasem Soleimani je izjavio da bi američki predsjednik Donald Trump trebalo da se obrati njemu kada prijeti Iranu.

“Moja je vojna dužnost da odgovorim na Trumpove prijetnje… Ako hoće da govori prijetećim jezikom… trebalo bi da se obrati meni, a ne predsjedniku (Irana) Hassanu Rouhaniju”, rekao je Soleimani u gradu Hamedanu, izvijestio je Klub mladih novinara Irana, prenosi Reuters.

Iran je prethodno odbacio Trumpovo upozorenje da Teheran, kada prijeti Sjedinjenim Američkim Državama, riskira da se suoči sa “posljedicama kakve je samo nekolicina pretrpjela kroz historiju”, prenosi Tanjug.

Nesigurno Crveno more

Kako agencija Reuters navodi, televizija Al Alam, na arapskom jeziku, izvijestila je da je Soleimani također kazao da Crveno more nije sigurno zbog prisustva američkih jedinica u tom području.

“Crveno more, koje je bilo sigurno, to više nije sa prisustvom Amerike… Trump bi trebalo da zna da smo mi nacija mučeništva, a mi smo tu i čekamo ga (Trumpa)”, rekao je on.

Crveno more jedna je od najvažnijih trgovinskih ruta u svijetu za tankere sa naftom.

Izvor: Agencije