Trump razmatra ukidanje pristupa povjerljivim informacijama

Donald Trump
Ishod izbora važan je za Donalda Trumpa jer će o tome ovisiti kako će u posljednje dvije godine mandata provoditi svoj program (EPA)

Predsjednik SAD-a Donald Trump razmatra ukidanje odobrenja za pristup povjerljivim informacijama nekolicini svojih kritičara i zvaničnika u bivšoj administraciji Baracka Obame.

Portparolka Bijele kuće Sarah Sanders rekla je da predsjednik “ispituje mehanizme” za oduzimanje odobrenja za pristup tim informacijama od bivšeg direktora Centralne obavještajne agencije (CIA) Johna Brennana, bivšeg direktora Federalnog biroa za istrage (FBI) Jamesa Comeya, bivšeg direktora nacionalne obavještajne službe Jamesa Clappera i drugih. 

Politizacija podataka

Sanders je optužila te zvaničnike da su “politizovali i u nekim slučajevima unovčili svoju javnu službu i dozvole za pristup povjerljivim podacima”, kao i da su “upućivali neosnovane optužbe” protiv američkog predsjednika.

Republikanski senator Rand Paul ranije danas je u Twitter poruci napisao da planira da pokrene pitanja o ukidanju odobrenja Brennanu tokom sastanka sa Trumpom. 

Brennan je prošle nedjelje opisao Trumpovu konferenciju za novinare s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju kao da je “nadomak izdaje”.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO