Thomas Friedman: Trump se ne stidi loših postupaka

Ne postoji nada niti je za očekivati da Donald Trump razvije osjećaj stida spram svojih postupaka, piše Friedman (EPA)
Ne postoji nada niti je za očekivati da Donald Trump razvije osjećaj stida spram svojih postupaka, piše Friedman (EPA)

Autor teksta objavljenog u New York Timesu, Thomas Friedman, kaže kako Amerika nikad do sada nije imala predsjednika koji se ne stidi loših postupaka kao što je to Donald Trump. Dodao je da se čak i psi postide ukoliko ih opomenete za nešto loše što urade, dok to s Trumpom nije slučaj.

Kaže kako se nikada do sada niti jedan predsjednik nije ovako ponašao, što je ujedno i veliki izvor problema za Ameriku.

Ono što Trumpa čini još moćnijim i problematičnijim jeste stranka koja nema stav i koja ga u tome podupire. Autor kaže kada vam se poklope ove dvije stvari, onda već imate ozbiljan problem u zemlji.

Skretanje s puta

Kao prvo, ne postoji niko u njegovoj stranci ko bi ga zaustavio da ne radi sve što mu padne na pamet. Republikanska stranka je u potpunosti skrenula sa svog puta.

Autor teksta objavljenog u New York Timesu iznosi kritike za Trumpovu politiku prema Velikoj Britaniji, stav prema imigraciji u Evropu, kao i Pariškom klimatskom sporazumu.

Rekao je da ne postoji nada niti je za očekivati da Donald Trump razvije osjećaj stida spram svojih postupaka, niti da stranka zauzme određeni stav po tom pitanju.

Samo ukoliko se uspije osigurati da Republikanski nacionalni komitet na srednjoročnim izborima u Americi doživi poraz, postoji šansa da se obuzda Trumpova moć. Sve ostalo su samo riječi, a od riječi nema pretjerane koristi.

Izvor: Agencije


Povezane

U intervjuu za Fox News, američki predsjednik govorio je o funkcioniranju i finansiranju NATO-a. S obzirom na to da je Crna Gora od prošle godine službeno 29. članica NATO-a, novinar je Trumpu postavio pitanje zašto bi njegov sin išao braniti tu zemlju. Odgovorio je da se i sam pitao istu stvar. Kazao je kako su […]

Nakon oštrih kritika zbog obraćanja na konferenciji za novinare u Helsinkiju, Donald Trmp je jučer izjavio da je za sve kriv jezički nesporazum. Ali, kako iz Washingtona izvještava Kimberly Halkett, čini se da ništa ne može popraviti nanesenu štetu.  

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO