U Adenskom zaljevu se utopilo 46 migranata

Brod je u utorak isplovio iz luke Bossasso u Somaliji
Brod je u utorak isplovio iz luke Bossasso u Somaliji

Četrdeset šest migranata, najvjerovatnije Etiopljana, utopilo se, a 16 se vode kao nestali kada je njihov brod na kojem je bilo najmanje sto ljudi potonuo na putu u Jemen, nakon prolaska Adenskog zaljeva, saopćila je UN-ova agencija za migracije.

Osoblje Međunarodne organizacije za migracije (IOM) stiglo je u pomoć preživjelima i izvijestilo da se “46 migranata utopilo, među njima 37 muškaraca i 9 žena”, dodajući da se 16 osoba vode kao nestale, navodi agencija Hina.

Bjekstvo u Džibuti

Brod je u utorak isplovio iz luke Bossasso u Somaliji. Na njemu su bila 83 muškarca i 17 žena koji su pošli u potrgu za poslom u Jemenu i u Perzijskom zaljevu, priopćio je IOM prenoseći izjave preživjelih.

Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je IOM pomogao 101 Etiopljaninu, među kojima je bila 51 žena i 33 djece, da iz Jemena dođu u Džibuti, pošto su se razbuktali sukobi u Jemenu nedaleko od važnog lučkog grada Hodeide.

Izvor: Agencije


Povezane

U Sredozemnom moru u toku je operacija potrage i spašavanja nakon prevrtanja dva broda sa izbjeglicama i migrantima koji su krenuli ka Evropi. Najmanje 55 osoba, uključujući i sedmoro djece, poginulo je u dvije odvojene nesreće. Jedan gliser potonuo je na putu iz Turske za grčka ostrva, a desetine su nestale u prevrtanju broda sa […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO