Trump: Sve spremno za sastanak s Kimom

Singapur je uvrstio južni turistički otok Sentosa u specijalna područja tokom samita Trumpa i Kima (Reuters)
Singapur je uvrstio južni turistički otok Sentosa u specijalna područja tokom samita Trumpa i Kima (Reuters)

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da je sve spremno za njegov sastanak sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom, koji će biti održan 12. juna u Singapuru.

On je, dočekujući japanskog premijera Shinzo Abea u Bijeloj kući, novinarima rekao da će njih dvojica razgovarati i o pitanju Sjeverne Koreje, kao i o trgovini, javio je Reuters.

Trump je dodao da je njegov sastanak s Kimom, koji je nakratko otkazao da bi ga ponovo aktivirao, sada spreman da počne, prenosi Tanjug.

Abe je kazao kako se nada da će samit predstavljati dramatičan trenutak transformacije za sjeveroistočnu Aziju, navodi Reuters.

Sastanak u hotelu na otoku

Trump i Kim sastat će se 12. juna u hotelu “Capella” na otoku Sentosa u Singapuru, saopćila je ranije glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Singapur je ranije uvrstio južni turistički otok Sentosa u specijalna područja tokom samita Trumpa i Kima, koji će biti održan naredne sedmice, saopćila je singapurska Vlada na internetskoj stranici svog službenog lista.

Singapur je proglasio svoju centralnu regiju, u kojoj se nalaze Ministarstvo vanjskih poslova, američka ambasada i nekoliko hotela, specijalnom zonom od 10. do 14. juna, prenio je Reuters.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO