Još jedna prestižna nagrada Al Jazeeri

Ayache Derradji, voditelj Al Jazeerinog ureda u Parizu, preuzeo je nagradu (Al Jazeera)

Al Jazeera Media Network dobila je nagradu Creative, koju dodjeljuje Udruga španjolskih dopisnika iz inozemstva (Spanish Foreign Press Correspondents Association, ACPE) za podršku slobodi medija u arapskoj regiji i ulogu u pružanju detaljne slike o onome što se događa u arapskom svijetu.

Ayache Derradji, voditelj Al Jazeerinog ureda u Parizu, preuzeo je nagradu na svečanosti održanoj u Madridu.

U svom govoru, Derradji je rekao da je Al Jazeera posvećena održavanju novinarskog etičkog kodeksa od svog osnutka.

“Tijekom svih godina ta posvećenost je Al Jazeerino novinarstvo učinilo samo jačim u predstavljanju raznolikosti kroz pružanje platforme za mišljenje i druga mišljenja. Naše su kamere bile svjedoci koji daju punu sliku događaja. Platili smo visoku cijenu za to. Prestižna nagrada dokazuje da smo odlučni u pridržavanju etike”, rekao je Derradji.

Brojne nagrade ove godine

Bertrand de la Grange, predsjednik Udruge, izjavio je kako je Al Jazeera pridonijela pokrivanju vijesti o arapskoj regiji i da je nagrada “dokaz podrške i solidarnosti s Al Jazeerom u borbi protiv uznemiravanja i poziva na njezino zatvaranje”.

Španjolska ACPE dodjeljuje nagrade medijskim kućama i pojedincima posljednjih 19 godina, a ceremonija dodjele priznanja prisustvuju strani dopisnici, novinari, javne osobe i političari.

Ovo je još jedna nagrada, uz desetke postojećih, koje je ove godine dobila Al Jazeera, uključujući i prestižnu “Broadcaster of the Year”, na festivalima Webby i Peabody Awards u New Yorku.

Izvor: Al Jazeera