Trump: Pretres ureda mog advokata je sramota i lov na vještice

Donald Trump
Trump: 'Pretres je bio sramotna akcija i ukupno lov na vještice' (Reuters)

Nakon što je FBI u ponedjeljak pretražio ured osobnog odvjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michaela Cohena, američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako je taj pretres bio sramotna akcija i ukupno lov na vještice. 

Govoreći s novinarima u Bijeloj kući, Trump je tim posebnog istražitelja Roberta Muellera, koji istražuje optužbe da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore 2016. i mogući dosluh Trumpove kampanje s Moskvom, nazvao najpristranijom grupom ljudi.

Ponovio je i svoj stav da se državni odvjetnik Jeff Sessions ne bi trebao izostaviti iz nadgledanja Muellerove istrage o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore, prenosi Hina.

Kontroverza u vezi sa zvijezdom filmova za odrasle

Da je američki FBI u ponedjeljak pretražio ured osobnog odvjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michaela Cohena, objavio je The New York Times.

Cohen se zatekao u središtu kontroverze u vezi s isplatom novca zvijezdi filmova za odrasle, koja tvrdi da je 2006. imala intimne odnose s Trumpom te da je dobila novac da o tome ne govori uoči predizborne kampanje 2016. godine.

Stephen Ryan, Cohenov odvjetnik, potvrdio je da je FBI pretražio ured i uzeo određene dokumente.

Kazao je da je akcija izvedena dijelom po nalogu ureda posebnog istražitelja Roberta Muellera, dodajući kako smatra da je bila “posve neprimjerena i nepotrebna”.

Cohen nije imao komentar, kao ni Muellerov glasnogovornik.

Istraga optužbi o ruskom miješanju u izbore

Mueller istražuje optužbe da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore 2016. i mogući dosluh Trumpove kampanje s Moskvom.

Rusija to niječe, kao i Trump i Bijela kuća.

Ryan je rekao da je Cohen surađivao s vlastima i predao tisuće dokumenata.

Jedan je izvor rekao da je FBI zaplijenio e-mailove, porezne i poslovne dokumente, navodi list.

Izvor: Agencije