Video: Ubistvo nenaoružanog Palestinca

[Facebook/Talal Nabieh]

Muškarac koji je nosio automobilsku gumu ubijen je u blizini Pojasa Gaze tokom demostracija koje su se održale prilikom obilježavanja “Dana zemlje” u petak.

Na snimku se vide mladi muškarci koji trče preko otvorenog polja ispred granične ograde koja dijeli Pojas Gaze i Izrael. Mogu se čuti pucnji.

Snimak prikazuje mladog muškarca kako, sa automobilskom gumom u ruci, trči, zatim se spotiče ali nastavlja sa trčanjem. 

Pristiže mu drugi muškarac koji od njega preuzima automobilsku gumu, dok obojica bježe od granične ograde. Nedugo zatim se može čuti pucanj nakon čega drugi muškarac pada na zemlju i ostaje nepomičan.

Palestinski mediji su poginulog muškarca identifikovali kao Abdel Fataha Abd al-Nabija, a lokalna bolnica je takođe izvijestila o njegovoj smrti, navodeći da je umro nakon što je upucan u glavu.

Izraelski vojnici usmrtili su 17 Palestinaca

Izraelski vojnici usmrtili su 17 Palestinaca u Pojasu Gaze u petak.

U sukobima u Gazi i na Zapadnoj Obali, prilikom obilježavanja “Dana zemlje”, komemoracije u znak sjećanja na šestoricu Palestinaca ubijenih prije 42 godine u protestima zbog konfiskovanja njihovog zemljišta, povrijeđeno je blizu 1.400 Palestinaca.

Palestinci održavaju masovne demonstracija pod nazivom “Veliki marš za povratak” na granici Pojasa Gaze i Izraela na kojima se, na šest različitih područja, okupilo desetine hiljada ljudi.

Povodom “Velikog marša za povratak” na različitim pograničnim područjima postavljeni su i šatori.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO