Putin: Pokazati dokaze, pa onda o krivici za miješanje u američke izbore

Putin: Rusija ne može odgovoriti na optužbe ako optuženi nisu prekršili ruske zakone (EPA)
Putin: Rusija ne može odgovoriti na optužbe ako optuženi nisu prekršili ruske zakone (EPA)

Ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu američkoj televiziji NBC rekao je da Rusija mora najprije analizirati dokaze o krivnji pojedinaca optuženih u SAD-u za miješanje u predsjedničke izbore 2016. godine, a potom će donijeti neovisnu odluku o tome jesu li oni krivi ili ne.

“Rusija ne može odgovoriti na optužbe ako optuženi pojedinci nisu prekršili ruske zakone”, istaknuo je Putin u intervjuu, čiji su dijelovi emitirani u petak, prenosi Tanjug agenciju Tass.

“Uza sve dužno poštovanje osobno vama [voditeljici Megyn Kelly] i Kongresu, morate imati ljude koji su stručni u području prava i to stopostotno. A visokoobrazovani ljudi moraju razumijeti da mi u Rusiji ne možemo kazneno goniti ljude ako oni nisu prekršili ruski zakon”, rekao je ruski predsjednik.

Putin: Službeni kanali, a ne vika

Kada je voditeljica rekla da i ona ima diplomu iz područja prava, Putin je rekao da onda ona mora shvatiti da je potrebno uputiti službeni upit javnom tužitelju Ruske Federacije.

“Dajte nam dokument, uputite nam službeni zahtjev. To mora proći kroz službene kanale, a ne kroz medije ili viku u američkom Kongresu”, naglasio je Putin.

Washington optužuje Moskvu za miješanje u predsjedničke izbore u SAD-u 2016. godine, a istrage o navodnom miješanju trenutačno su u tijeku pod pokroviteljstvom FBI-a, specijaliziranih odbora za obavještavanje u američkom Senatu i Predstavničkom domu, kao i osoblja specijalnog tužioca Roberta Muellera.

Američki predsjednik Donald Trump i ključni dužnosnici njegove administracije više puta su odbacili navode o dosluhu s ruskim izaslanicima tijekom burne izbore utrke, a i Moskva je u više navrata odbacila optužbe da je težila utjecati na tijek izbora u SAD.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO