Venecuela: U požaru u policijskoj stanici poginulo 68 osoba

Najmanje 68 osoba poginulo je u pobuni desetaka zatvorenika nakon koje je izbio požar u glavnoj policijskoj postaji u Valenciji, na sjeveru Venezuele, objavili su tužiteljstvo i očevici.

Prema lokalnim medijima, veliki broj zatvorenika u toj južnoameričkoj državi primorava snage reda da koriste policijske postaje za duži pritvor, dok, prema zakonu, pritvor ne može trajati više od 48 sati unutar policijske postaje.

“Suočeni sa strašnim događajima do kojih je došlo u glavnoj policijskoj postaji u državi Carabobo, gdje je poginulo 68 osoba, imenovali smo četiri istražitelja da razjasne što se dogodilo”, napisao je glavni tužitelj Tarek William Saab na Twitteru.

Utvrditi odgovornost

Po prvim podacima istrage, u požaru je poginulo 66 muškaraca. Osim njih, smrtno su stradale i dvije žene koje su bile u posjetu zatočenicima, dodao je Saab.

Na videosnimci objavljenoj na Twitteru vide se deseci osoba okupljenih pred policijskom postajom zahtijevajući informacije te žene u plaču dok policija baca suzavac da ih rastjera.

Tužitelj je kazao kako ministarstvo namjerava “hitno razjasniti te bolne događaje koji su zavili u crno venezuelske obitelji te utvrditi odgovornost” za taj događaj.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO