Gaza: Pet ranjenih u napadu na konvoj palestinskog premijera

Hamdallah je ostao nepovrijeđen (Reuters)

Snažna eksplozija pogodila je konvoj u kojem se nalazio palestinski premijer Rami Hamdallah dok je ulazio u Pojas Gaze, pri čemu je lakše ranjeno nekoliko ljudi.

Eksplozivna naprava odjeknula je nedugo nakon što su Hamdallah i njegov konvoj prošli kontrolni punkt Beit Hanoun na granici s Izraelom u sjevernoj Gazi, javlja reporter Al Jazeere.

Hamdallah je ostao nepovrijeđen, ali je pet drugih ljudi lakše povrijeđeno.

Hamdallah u pratnji Faraja

Palestinski premijer Hamdallah jutros je u pratnji šefa palestinske obavještajne službe Majeda Faraja doputovao u posjetu Gazi, a lokalni izvori javljaju da je u trenutku prolaska konvoja kroz Gazu odjeknula snažna eksplozija, praćena zvucima paljbe iz automatskog oružja.

Još  nisu poznati detalji o incidentu, a neimenovani izvori iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Gazi tvrde da je do eksplozije došlo zbog pucanja gume na jednom od vozila u premijerovom konvoju.

S druge strane, neimenovani zvaničnici palestinskog rukovodstva iz Ramallaha smatraju da je Hamas odgovoran za incident.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Palestinski pokret Hamas iz Pojasa Gaze saopštio je da je spreman na dijalog sa drugom palestinskom frakcijom Fatahom koji je na vlasti na okupiranoj Zapadnoj obali. Kažu da na taj način žele okončati deceniju star spor i održati opšte izbore na obje palestinske teritorije. Iz Vlade nacionalnog jedinstva, koja je pojas Gaze napustila 2007. godine, […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO