Video: Pet osoba poginulo u padu helikoptera u New Yorku

 

https://www.instagram.com/p/BgM6pgbhROq/

 

Pet osoba poginulo je nakon što se u New Yorku u East River srušio helikopter sa šest osoba, navode zvaničnici.

Glasnogovornik njujorške policije potvrdio je da je svih pet putnika poginulo, a da se pilot uspio spasiti.

Savezna avijacijska uprava saopćila je da je oko 19 sati u vodi blizu sjevernog kraja otoka Roosevelta, okrenut prema gore, završio Eurocopter AS350.

Američka Obalna straža objavila je da je u helikopteru bilo šest osoba. Policija i vatrogasci uputili su se ka mjestu nesreće.

Svjedok J. J. Magers snimio je trenutak kad helikopter udara u površinu rijeke i prevrće se.

Riječ je o privatnom helikopteru u vlasništvu kompanije Liberty Helicopters, koji je iznajmljen radi fotografisanja, a srušio se u blizini rezidencije gradonačelnika.

Akcija policije i vatrogasaca

Pilot se uspio izvući iz letjelice, nakon čega ga je spasio remorker, navode zvaničnici.

Tijela putnika pronašli su pripadnici policije i vatrogasne brigade, rekao je komesar vatrogasne brigade Daniel Negro, istakavši da se dogodila velika tragedija.

Vlasti zasad nisu objavile imena pilota i putnika niti su precizirale kako su putnici poginuli.

Očevici koji su šetali kejom u trenutku kad se nesreća dogodila navode da je helikopter letio uz veliku buku, zatim je iznenada pao u vodu i ubrzo se pojavio na površini, nakon čega je izronio i pilot.

Godine 2009. helikopter istog modela u vlasništvu iste kompanije, koja iznajmljuje letjelice za privatne letove i turističke ture razgledanja grada, sudario se s malim, privatnim avionom iznad rijeke Hudson, pri čemu je poginulo devet osoba među kojima i grupa italijanskih turista, podsjeća američka agencija.

Izvor: Agencije


Povezane

Američki predsjednik Barack Obama najavio je da će sedmog maja u Bijeloj kući razgovarati sa predsjednicom Južne Koreje o ratnim prijetnjama iz Pjongjanga. Šefovi država radit će na tome da se sa korejskog poluotoka ukloni nuklearno naoružanje. Sjeverna Koreja poručila je da ne pristaje na, kako navode, “ponižavajući dijalog sa SAD-om”.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO