Bliska suradnica napustila Donalda Trumpa

Donald Trump, Hope Hicks
Hicks je sjedila u istoj sobi kada je Trump davao intervjue i iz pozadine usmjeravala medijsku politiku Bijele kuće (EPA)

Hope Hicks, jedna od najdugovječnijih i najbliskijih suradnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, dala je ostavku na mjesto direktorice komunikacija Bijele kuće, zadavši novi udarac predsjedniku čiji je uski krug desetkovan ostavkama i kompromitiran skandalima.

Bijela kuća objavila je da Hicks (29) odlazi dan nakon što je devet sati provela na zatvorenom saslušanju kongresnog odbora za obavještajne poslove koji provodi svoju istragu o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je da odluka Hicks nije povezana s pojavljivanjem pred zastupnicima, koji kažu da je odbila odgovarati na pitanja o administraciji.

Priznala ‘bezazlene laži’

Hope Hicks priznala je na saslušanju u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država kako je povremeno iznosila “bezazlene laži” za američkog predsjednika Donalda Trumpa, ali kako nije lagala ni o čemu važnom u vezi s istragom o ruskom miješanju u američke izbore, rekli su prisutni na saslušanju iza zatvorenih vrata, prenijele su agenije.

Hicks je u utorak devet sati govorila pred odborom Zastupničkog doma koji istražuje rusko miješanje u izbore 2016. godine i kontakte Trumpovog stožera i Rusije, prenosi agencija AP.

Trump ju je nazvao “istinski divnom osobom” koja će mu nedostajati.

Republikanski predsjednik suočen je s neuobičajeno velikim brojem odlazaka visokih dužnosnika Bijele kuće otkad je prije nešto više od godine dana preuzeo dužnost.

Njegov prvi šef osoblja Reince Priebus odstupio je prošlog ljeta, a glavni strateg Steve Bannon dobio je otkaz.

Hicks usmjeravala medijsku politiku Bijele kuće

Četvoro ljudi, uključujući Hicks i bivšeg šefa komunikacija Seana Spicera koji je također dao ostavku, napustili su odjel zadužen za odnose s javnošću.

Hicks je bila više od službenice zadužene za Trumpove medijske istupe.

Bila je dio njegova uskog kruga, sjedila u istoj sobi kada je predsjednik davao intervjue i iz pozadine usmjeravala medijsku politiku Bijele kuće.

Nekoć suradnica Trumpove kćeri Ivanke i bez ranijeg političkog iskustva, Hicks je bila jedna od prvih ljudi koje je njujorški poslovni čovjek angažirao u svojoj izbornoj kampanji.

Izvor: Agencije