Brojne žrtve u sudaru putničkog i teretnog voza u SAD-u

Do sudara je došlo u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu (Twitter/ @LCSD_News)

Najmanje dvije osobe su poginule, a više od 50 ih je povrijeđeno u sudaru putničkog i teretnog voza u američkoj saveznoj državi Južna Karolina, prenose agencije i lokalni mediji.

Do sudara je došlo u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu, a trenutne brojke žrtava potvrdio je Derrec Becker iz hitnih službi Južne Karoline.

Željeznička kompanija Amtrak saopćila je kako je putnički voz koji je išao iz New Yorka ka Miamiju „došao u kontakt“ sa teretnim vozom prijevozničke kompanije CSX u mjestu Cayce u Južnoj Karolini.

Navodi se kako je „glavna lokomotiva iskočila iz šina, kao i nekoliko vagona“, te kako je u putničkom vozu bilo osam članova posade i otprilike 139 putnika.

„Prijavljene su povrede. Lokalne vlasti su na licu mjesta. Više informacija uskoro“, navedeno je u saopćenju Amtraka.

Raniji incidenti

Glasnogovornik Medicinskog centra Lexington u mjestu West Columbia kazao je kako su primili 25 putnika koji imaju manje povrede, kao i kako je Zdravstveni centar Palmeto također primio pacijente, ali se ne zna ništa o njihovom broju i težini njihovih povreda.

Ovo je posljednji od nekoliko incidenata vozova Amtraka u posljednjih nekoliko sedmica, podsjećaju lokalni mediji.

Najviše žrtava je bilo krajem prošle godine. Tri osobe su poginule, a veći broj njih je povrijeđeno prošlog decembra kada je kompozicija Amtraka isklizala iz šina kod mjesta DuPont, savezna država Washington.

Izvor: Agencije