Disney ulaže u Disneyland Paris dvije milijarde eura

Disneyland Paris najveće je privatno turističko odredište u Evropi (EPA)

Američka grupacija The Walt Disney Company objavila je “višegodišnji plan razvoja vrijedan dvije milijarde eura za Disneyland Paris“, u okolini francuske prijestonice, otvoren 1992. godine, javio je AFP.

“Ovaj novi plan proširenja obuhvata preuređenje parka Walt Disney Studios s tri nove tematske zone posvećene Marvelu, Snježnom kraljevstvu i Ratovima zvijezda te više novih atrakcija i predstava”, dodaje kompanija u saopćenju objavljenom nakon sastanka njenog glavnog direktora Boba Igera i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Taj višegodišnji razvojni plan ostvarivat će se postepeno od 2021. godine i znatno će proširiti park Walt Disney Studios, prenosi HINA.

Sedam hotela s 5.800 soba

Projekt obuhvata izgradnju novog jezera, gdje će se priređivati nove predstave, i povezat će tri nove tematske zone parka s najpopularnijim Disneyjevim pričama i likovima.

“S više od 320 miliona posjeta od 1992, što je 6,2 posto prihoda od turizma u Francuskoj, pariski Disneyland pokretač je turizma te regije”, ističe američka kompanija.

Disneyland Paris, najveće privatno turističko odredište u Evropi, ima dva tematska parka, sedam hotela s 5.800 soba, dva kongresna centra i golf-teren.

Izvor: Agencije