Na TV ekranima u S. Koreji nijedan snimak sa ZOI-a

Nedostatak izvještavanja sa takmičenja u Pyeongchangu u suštoj je suprotnosti u poređenju sa pažnjom koju su južnokorejski mediji pridali prisustvu sjevernokorejske delegacije na otvaranju igara (Al Jazeera)

Dok se stotine miliona ljudi u svijetu spremaju za praćenje završne ceremonije Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu, Sjevernokorejci još nisu imali prilike da na TV ekranima prate ni jedan jedini sportski događaj sa ZOI-a.

Nedostatak izvještavanja sa takmičenja u Pyeongchangu u suštoj je suprotnosti u poređenju sa pažnjom koju su južnokorejski mediji pridali prisustvu sjevernokorejske delegacije na otvaranju igara, primjećuje AP.

Slavljenje Kim Jong-una

Sjevernokorejski državni mediji nikada nisu bili naročito posvećeni izvještavanju o međunarodnim događanjima, već se njihov posao više svodi na slavljenje Kim Jong-una i najnovijih propagandnih poruka vladajućeg režima, napominje agencija.

U tom pogledu su sjevernokorejski mediji i ostali dosljedni, imajući u vidu da su jedini izvještaji iz Pjongjanga bili oni o posjeti Kimove mlađe sestre i formalnog predsjednika Sjeverne Koreje prilikom svečanog otvaranja ZOI u Južnoj Koreji.

Izvor: Agencije