Erdogan: Nema stajanja, pred ‘teroristima’ je vrelo ljeto

Nastavljamo operaciju s novom strategijom, kaže Recep Tayyip Erdogan (Anadolija)

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je u petak kako će naredno ljeto biti vrelo za “teroriste”, ali i one koji im pružaju podršku.

On se obratio na sastanku s predstavnicima Partije pravde i razvoja iz turskih gradova u Ankari, a tom prilikom se osvrnuo na borbu protiv terorizma.

“Ovo ljeto će biti vrelo za teroriste, ali isto tako, i za one koji im pružaju podršku. Najprije ćemo neutralizirati teroriste u Manbiju, a nakon toga, bez stajanja, nastavljamo našim putem sve dok istok Eufrata ne bude u potpunosti siguran za nas i našu sirijsku braću”, poručio je Erdogan.

Operacije se nastavlja bržim tempom

Dodao je kako će operacija “Maslinova grančica” u narednom periodu biti nastavljena bržim tempom.

“S obzirom da je naša vojska u dobroj mjeri očistila od terorista značajna brda [oko Afrina], u narednom periodu očekujemo da će operacija biti nastavljena bržim tempom”, rekao je Erdogan.

Kazavši kako su u operaciji “Maslinova grančica” do sada su neutralizirana 1.873 “terorista” i pod kontrolu stavljen prostor od 415 kvadratnih kilometara, Erdogan je poručio: “Nakon što zatvorimo obruč oko centra Afrina i teroristima onemogućimo komunikaciju, nastavljamo operaciju s novom strategijom.”

Turske oružane snage prošlog mjeseca počele su ofanzivu na tu sjevernu kurdsku regiju u Siriji.

Izvor: Agencije