Trump: Obama digao zid od tri metra oko kuće

Trump je poručio da ideja 'potpuno betonskog zida NIKAD NIJE NAPUŠTENA, kao što su to javili mediji' (Arhiva)

Predsjednik SAD-a Donald Trump objavio je na Twitteru da su njegov demokratski prethodnik Barack Obama i supruga Michelle podigli zid nešto viši od tri metra oko njihove vile u Washingtonu i da on to razumije, a da je Americi na granici potrebna nešto veća verzija tog zida.

“Predsjednik i gospođa Obama podigli su / imaju zid od deset stopa oko njihove vašingtonske vile / objekta. Slažem se, to je potpuno neophodno za njihovu sigurnost i Sjedinjenim Državama potrebna je ista stvar, samo u malo većoj verziji!”, napisao je Trump na toj društvenoj mreži.

Zid kroz koji se može vidjeti

U drugom današnjem tvitu o zidu prema Meksiku, koji treba zaštititi SAD od ilegalnih migranata, poručio je da ideja “potpuno betonskog zida NIKAD NIJE NAPUŠTENA, kao što su to javili mediji”, koristeći velika slova, kao što često čini u porukama.

“Neki dijelovi bit će u potpunosti od betona, ali stručnjaci Granične patrole više bi voljeli zid kroz koji se može vidjeti (kako bi bilo moguće vidjeti šta se događa s obje strane). Po meni, to ima smisla!”, naveo je Trump.

Izvor: Agencije