Poginula guvernerka meksičke države Puebla

Pripadnici policije i spasilačkih timova na mjestu nesreće (Reuters)

Guvernerka meksičke države Puebla i njen suprug senator, poginuli su u padu helikoptera u centralnom Meksiku, javili su lokalni mediji, prenosi Tanjug.

Martha Erica Alonso i njen suprug Rafael Moreno, koji je ranije bio guverner te meksičke savezne države, izgubili su živote pošto je helikopter, nakon što je poletio sa heliodroma, doživio nesreću, tvrdi Reuters.

Meksički sajt BNO News prenio je da se na snimcima vidi helikopter koji je u potpunosti uništen, kao i požar koji još nije ugašen. 

Za sada se ne zna koliko ljudi je bilo u helikopteru, koji se, kako tvrde lokalno mediji, srušio i Huejotzingu, oko 30 kilometara od Pueble. 

Vlada će otvoriti istragu

Meksički predsjednik Andres Puebla Lopez Obrador na Twitteru je izjavio saučešće porodici nastradalog para, dodavši da će vlada otvoriti istragu o nesreći.

Erica Alonso postala je guvernerka prije manje od dvije sedmice, a njen suprug bio je guverner od 2011. do 2017. godine.

Veliki broj meksičkih političara poginuo je posljednjih godina u sličnim nesrećama.

Izvor: Agencije


Povezane

Novoimenovani predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador najavio je da će mu najveći prioritet biti prekidanje nasilja narko-kartela.

Published On 04 Dec 2018
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO