Još jedno dijete preminulo u američkom pritvoru za migrante

Ranije ovog mjeseca u pritvoru je preminula sedmogodišnja djevojčica, takođe iz Gvatemale (AP)

Osmogodišnji dečak iz Gvatemale preminuo je u američkom pritvoru za migrante, saopštila je američka Agencija za carinu i pograničnu zaštitu i navela da je to druga smrt deteta migranta u pritvoru ovog meseca.

Kako je navedeno, dečak je u ponedeljak ujutru pokazivao znake potencijalne bolesti i zajedno sa ocem je prebačen u Alamogordo, u Novom Meksiku, gde su mu dijagnostifikovani prehlada i groznica, prenosi AP.

Uzrok smrti nepoznat

Detetu je preporučeno da pije amoksicilin i brufen, međutim uveče je vraćen u bolnicu sa mučninom i povraćanjem i posle par sati je preminuo.

Agencija je navela da uzrok smrti dečaka još nije ustanovljen, a da su o tom slučaju obavešteni generalni inspektorat Ministarstva za unutrašnju bezbednost i vlada Gvatemale.

Ranije ovog meseca u pritvoru je preminula sedmogodišnja devojčica, takođe iz Gvatemale, nakon što su je uhvatili na granici.

Izvor: Agencije


Povezane

Porodica djevojčice iz Gvatemale koja je umrla u američkom pritvoru moli vlasti da omoguće ostanak njenom ocu u Sjedinjenim Američkim Državama. Sedmogodišnjakinja Jakelin je razdvojena od oca, a potom je zbog dehidracije i šoka odvedena u bolnicu. Porodica sumnja u službenu verziju priče o njenoj smrti i pita se je li se moglo išta učiniti […]

Published On 22 Dec 2018
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO