Kremlj: Zašto Putin ne koristi pametni telefon

Vladimir Putin
Predsjednik može da se informiše na kompjuteru, internetu i putem televizije, kažu iz Kremlja (EPA)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ne koristi pametni telefon zato što taj uređaj podrazumijeva spremnost na potpunu transparentnost, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Hina.

On je u intervjuu za televiziju „Rusija 24“ rekao da je korištenje pametnog telefona „dobrovoljni egzibicionizam, potpuna otvorenost“, jer onog trenutka kada ga uzme u ruke, korisnik prihvata da sve svoje objavi javno, prenosi Tas s.

‘Stari telefoni će nadživjeti pametne’

„Naravno, predsjednik to ne treba da radi, posebno ne predsjednik takve zemlje kao što je Rusija i predsjednik kao što je Putin“, rekao je Peskov i dodao da će „dobri stari telefoni sa zatvorenom vezom nadživjeti sve pametne telefone“:

„Predsjednik može da se informiše na računaru, internetu i putem televizije”, rekao je Peskov.

Odgovarajući na pitanje da li pita Putina prije nego što prokomentariše izjavu nekog stranog zvaničnika, Peskov je rekao da „uvijek postoji mogućnost da se predsjednik upita da pojasni svoj stav“.

Izvor: Agencije


Povezane

Ruske rap-umjetnike sve češće inspirišu socijalni problemi te zemlje, čime Kremlj nije zadovoljan. Predsjednik Vladimir Putin zatražio je bolju kontrolu rap-muzike, ali i drugih žanrova.

Published On 16 Dec 2018

Najvažnije je da ljudi donesu odluku jesu li spremni da tom cilju posvete cijeli svoj život ili barem veliki dio života, kaže Putin.

Published On 13 Dec 2018
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO