Porošenko: Pojačali smo sigurnost na ključnim lokacijama

Ukrajinska televizija prikazala je Porošenka kako predstavlja nove i remontirane vojne avione, helikoptere i dronove, namijenjene ukrajinskoj vojsci (EPA)

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je da je njegova zemlja pojačala sigurnost na ključnim infrastrukturnim lokacijama, kao što su nuklearne elektrane i luke u Crnom moru, zbog, kako je naveo, “ruskog testiranja svjetskog poretka”.

Rusija i Ukrajina međusobno se optužuju za incident u Kerčkom moreuzu, gdje je Moskva 25. novembra zaplijenila tri ukrajinska broda, što je izazvalo krizu zbog koje su se pojavili strahovi od šireg konflikta.

Porošenko je ponovo optužio Rusiju za nagomilavanje velike vojne sile u istočnoj Ukrajini, koja je pod kontrolom proruskih snaga, i na Krimu, koji je Rusija pripojila 2014. godine, navodi Reuters.

Novi i remontirani vojni avioni

“Rusija je rasporedila kopnene snage sa oko 80.000 ruskih vojnika, oko 1.400 artiljerijskih i raketnih sistema, 900 tenkova, 2.300 oklopnih vozila, oko 500 aviona i 300 helikoptera”, naveo je Porošenko na svom Twitter nalogu.

Dodao je da je Ukrajina pojačala sigurnost na ključnim infrastrukturnim lokacijama, kao što su nuklearne elektrane i hidroelektrane, hemijske fabrike i luke u Crnom i Azovskom moru.

Ukrajinska televizija prikazala je Porošenka kako predstavlja nove i remontirane vojne avione, helikoptere i dronove, namijenjene ukrajinskoj vojsci.

Izvor: Agencije