Odgođena presuda bivšem Trumpovom savjetniku

Donald Trump, Michael Flynn
Robert Mueller, zadužen za istragu o povezanosti Rusije i Trumpove kampanje, kaže da je Flynn pružio 'temeljnu pomoć' istrazi (AP)

Savezni sudac odgodio je u utorak izricanje presude bivšem savjetniku Donalda Trumpa Michaelu Flynnu kako bi osigurao da će surađivati u istrazi o mogućem dosluhu kampanje predsjednika Donalda Trumpa i Rusije 2016. godine.

Umirovljeni general, nekad blisko povezan s krugovima oko Trumpa, izjasnio se krivim u prosincu za laganje FBI-ju o svojim kontaktima s ruskim veleposlanstvom u Washingtonu.

“Prodali ste svoju zemlju”, rekao je sudac Emet Sullivan.

“Ne mogu skriti gađenje i prijezir zbog vaših djela”, rekao je Sullivan, prenosi Hina.

Pozivi na poštedu od zatvora

Nije odredio novi datum za izricanje presude, nego je od tužitelja i Flynnovih odvjetnika zatražio da se jave 13. ožujka.

Specijalni tužitelj Robert Mueller, zadužen za zahtjevnu istragu o povezanosti Rusije i Trumpove kampanje, preporučio je da Flynn bude pošteđen zatvora, rekavši da je pružio “temeljnu pomoć” njihovoj istrazi.

I njegovi odvjetnici pozvali su sud da ga poštedi zatvora budući je priznao krivnju za laganje FBI-ju.

Flynn je bio ispitan devetnaest puta i pomogao je stručnjacima koje vodi Mueller u istrazi o povezanosti Rusije, Trumpove kampanje i predsjedničkog tranzicijskog tima.

Izvor: Agencije