Zaharova: State Department fabricira lažne vijesti

Američki predsjednik vjerovatno nije primijetio da njegovi podređeni nastavljaju proizvoditi lažne vijesti, kaže Marija Zaharova (Arhiva)
Američki predsjednik vjerovatno nije primijetio da njegovi podređeni nastavljaju proizvoditi lažne vijesti, kaže Marija Zaharova (Arhiva)

State Department fabricira lažne vijesti protiv Rusije na industrijskom nivou, dok se američki predsjednik Donald Trump bori protiv lažnih vijesti u američkim medijima, izjavila je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

“Dok se američki predsjednik bori protiv lažnih vijesti na CNN-u, on vjerovatno nije primijetio da njegovi podređeni nastavljaju proizvoditi lažne vijesti i da su one već na industrijskom nivou”, navela je Zaharova.

‘Analitičko razmišljanje’

Kao primjer, ona je navela mapu NATO država koju je izdao američki State Department da bi “ugušio” strahove Moskve zbog ekspanzije vojne alijanse, prenosi agencija Tass.

Mapa pokazuje Rusiju i države članice Alijanse koje okružuju Rusiju, rekla je Zaharova.

“Kome je ovo namijenjeno? Da li je namijenjeno vrtiću ili jaslicama? Ili su moderna djeca sklonija da imaju analitičko razmišljanje, za razliku od onih koji sanjaju lažne vijesti?”, upitala je Zaharova.

Izvor: Agencije


Povezane

Trump se iznervirao nakon što su mu novinari postavili pitanje o tome zašto migrantsku kolonu u Meksiku naziva ‘invazijom’ na SAD.

07 Nov 2018
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO