Babič: Ruske i bjeloruske snage mogu osujetiti svaku agresiju

'Ruske i bjeloruske oružane snage imaju dovoljno vojnog kapaciteta da osujete bilo kakvu agresiju', kaže ruski ambasador (EPA)
'Ruske i bjeloruske oružane snage imaju dovoljno vojnog kapaciteta da osujete bilo kakvu agresiju', kaže ruski ambasador (EPA)

Oružane snage Rusije i Bjelorusije imaju dovoljno vojnog kapaciteta da se suprotstave bilo kakvoj agresiji, izjavio je ruski ambasador u Minsku Mihail Babič.

“Predsjednik Bjelorusije apsolutno je u pravu – danas ruske i bjeloruske oružane snage imaju dovoljno vojnog kapaciteta da osujete bilo kakvu agresiju, bez obzira od koga dolazi”, rekao je Babič obraćajući se novinarima, prenosi Tanjug.

Dodao je da u trenutnim okolnostima ne postoji potreba da se preduzmu bilo kakve akcije, prenosi TASS.

Jednakost snaga

“Ipak, ako se promijeni jednakost snaga, onda će, kao što je bjeloruski predsjednik dobro rekao, vrhovni zapovjednici naći efikasan način da adekvatno odgovore na razvoj događaja”, poručio je ruski ambasador.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko prethodno je rekao da se Minsk protivi uspostavljanju ruske vojne baze na tlu Bjelorusije jer se ta zemlja može sama pobrinuti za svoju sigurnost.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO