Harvard otkazao konferenciju saudijskog princa Faisala

Ubijeni novinar Jamal Khashoggi jedno vrijeme bio je savjetnik princa Turkija al-Faisala (EPA)

Američki Univerzitet Harvard otkazao je konferenciju saudijskog princa Turkija al-Faisala, uz objašnjenje kako “zbog slučaja Khashoggi nije pravo vrijeme za nju”, javlja agencija Anadolija.

Bivši ministar za obavještajne poslove Saudijske Arabije Faisal za medij The Daily Beast izjavio je kako je Univerzitet Harvard otkazao poziv da održi konferenciju.

Nekadašnji ambasador Saudijske Arabije u Washingonu kazao je kako je dobio obavještenje koje je uputio ovaj univerzitet, a u kojem je pisalo kako zbog slučaja Khashoggi nije pogodno vrijeme za održavanje konferencije.

Novinar zadavljen i raskomadan

Ubijeni novinar Jamal Khashoggi jedno vrijeme bio je savjetnik princa Faisala.

Saudijska Arabija se suočila s kritikama iz cijelog svijeta zbog ubistva saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Kolumnista Washington Posta nestao je 2. oktobra, nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, da preuzme dokumente koji su mu bili potrebni da bi se vjenčao.

Prema tvrdnjama Ureda državnog tužilaštva u Istanbulu, kada je ušao, Khashoggi je odmah zadavljen, a zatim i raskomadan.

Izvor: Agencije