Trump ipak otkazuje sastanak s Putinom

Trump je rekao da se raduje 'smislenom samitu' s Putinom kad se riješi situacija u vezi s Ukrajinom (EPA)

Američki predsednik Donald Trump saopštio je da u četvrtak otkazuje sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na marginama samita G20 u Argentini zbog krize u Ukrajini, javlja Rojters.

Kako se navodi, Trump je dodao da se raduje “smislenom samitu” sa Putinom kada se reši situacija u vezi sa Ukrajinom.

Kremlj nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju o otkazivanju zakazanog sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Argentini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Letimo u Argentinu. Do sada smo samo videli tvit i pisanja medija (o otkazivanju sastanka). Nemamo zvanične informacije”, rekao je Peskov za rusku agenciju TASS.

Prethodno je američki predsjednik rekao da će se verovatno sastati sa Putinom na marginama samita G20 u Argentini tokom vikenda uprkos tome što je izrazio nezadovoljstvo ruskim akcijama protiv Ukrajine.

‘Veoma dobro vrijeme za susret’

“Verovatno ću se sastati sa predsednikom Putinom”, rekao je Tramp novinarima dok je napuštao Vašington i krenuo za Argentinu, preneo je Rojters.

“Oni bi voleli da imaju [sastanak]. Mislim da je veoma dobro vreme za susret”, naveo je Tramp.

Rekao je da će tokom leta dobiti konačni izveštaj o tenzijama u regionu nakon što je Rusija zaplenila ukrajinske brodove u blizini Krima u nedelju.

“Dobiću potpun izveštaj u avionu o tome šta se dogodilo i u skladu sa tim odlučiću šta ću da uradim”, rekao je Tramp.

Izvor: Agencije