Kremlj i dalje očekuje da će se sastati Putin i Trump

Donald Trump je izjavio da bi mogao otkazati sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom (EPA)

Kremlj je danas saopštio da Washington nije obavijestio Moskvu da je sastanak predsjednika Rusije i SAD-a otkazan i da su pripreme za taj susret na predstojećem samitu G-20 i dalje u toku, prenosi Tanjug.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je za Washington Post da bi mogao otkazati sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom na samitu G20 zbog pomorskog sukoba Rusije i Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je novinarima da je Moskva upoznata sa izjavom Trumpa i da tim povodom nije dobila „nikakvu informaciju“ od SAD-a, prenose agencije.

„Sastanak je dogovoren. Nismo dobili neke druge informacije od naših američkih kolega“, kazao je Peskov.

Trump čeka izvještaj 

Trump je za Post rekao da očekuje „potpuni izvještaj“ od svog tima za nacionalnu sigurnost u vezi ruske zapljene tri broda ukrajinske mornarice i hapšenju njihovih posada.

Američki predsjednik je kazao da će ga to opredijeliti u odluci.

„Možda neću imati taj sastanak. Ne sviđa mi se ta agresija, uopšte je ne želim“, kazao je on, javio je Reuters.

Očekuje se da će se Trump sa Putinom sastati na marginama samita G20 u Buenos Airesu, koji će biti održan u petak i subotu.

Ruske snage su 25. novembra zaplijenile tri broda ukrajinske mornarice u Kerčkom moreuzu, između Crnog i Azovskog mora, navodeći da su nelegalno ušli u ruske teritorijalne vode.

Izvor: Agencije