Trump se na Twitteru zahvalio samom sebi

Donald Trump
Američki predsjednik je za problem migranata optužio demokrate da su ga stvorili (EPA)

Obilježavanje američkog praznika Dana zahvalnosti je završeno, a predsjednik Donald Trump vratio se svom omiljenom načinu komunicaranja s javnošću, putem Twittera, te u jednoj od poruka prvi put je izrazio zahvalnost samom sebi.

“Tako je sjajno što cijene goriva padaju (hvala predsedniče T). Dodajte to, što je poput velikog smanjenja poreza, našim ostalim dobrim ekonomskim vijestima. Inflacija oborena (čujete li to vi u FED [Federalne rezerve])!”, poručio je Trump, kako prenosi Tanjug.

U drugoj poruci o migrantima iz srednje Amerike koji se kreću prema američkoj granici, Trump je kazao da bi bilo “vrlo PAMETNO kada bi Meksiko zaustavio karavane mnogo prije nego što stignu do južne granice SAD-a ili kada ih zemlje porijekla ne bi puštale”.

Trump: EU se loše odnosi prema SAD-u

“Demokrati su stvorili ovaj problem. Nema prelaska!”, napisao je Trump.

Američki predsjednik je prokomentirao i prosvjede u Parizu izazvane odlukom francuske Vlade da poveća takse na gorivo.

“Veliki i nasilni francuski prosvjedi ne uzimaju u obzir to koliko se Europska unija loše odnosi prema SAD-u kada je u pitanju trgovina ili kada su u pitanju poštene i razumne uplate na ime naše VELIKE vojne zaštite. Obje te teme moraju se uskoro ispraviti”, naveo je Trump.

Izvori: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO