London zabranjuje oglašavanje nezdrave hrane u javnom prijevozu

Istraživanje javnog mijenja je pokazalo da 82 posto građana Londona podržava zabranu
Istraživanje javnog mijenja je pokazalo da 82 posto građana Londona podržava zabranu

Gradske vlasti Londona su najavile zabranu oglašavanja nezdrave hrane u javnom prijevozu, napominjući da time žele pomoći u borbi protiv pretilosti kod djece.

Ovom zabranom koja stupa na snagu u februaru iduće godine proizvođačima hrane i pića bit će dopušteno samo oglašavanje zdravijih proizvoda, objavili su londonska kompanija za javni prijevoz TfL i gradonačelnik Londona Sadiq Khan, prenosi Anadolija.  

“S obzirom na 30 miliona putovanja dnevno u TfL-u, njegov oglašivački prostor nudi veliku priliku za promoviranje kvalitetne hrane i zdravog načina života među djecom i članovima njihove porodice”, objavili su u zajedničkom saopćenju.

 

 

“Zabrana oglašavanja nezdrave hrane u javnom prijevozu dio je paketa mjera koje uvodim”, napisao je gradonačelnik Khan na Twitteru.

Istraživanje javnog mijenja je pokazalo da 82 posto građana Londona podržava zabranu.

Izvor: Agencije


Povezane

Poprima li gojaznost oblik epidemije u zemljama regije? Kakve rizike sa sobom nosi višak kilograma? Zašto smo sve deblji? Kako liječiti, a kako spriječiti gojaznost? Gojaznost je prekomjerno nakupljanje masti u organizmu i povećanje tjelesne težine, a svrstava se među vodeće bolesti savremene civilizacije. Detaljniji uvid u problematiku gojaznosti dat će nam naši današnji gosti: […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO