Ivanka Trump koristila lične e-mailove za rad u vladi

Ivanka Trump je slala mailove savjetnicima u Bijeloj kući, članovima kabineta i svojim pomoćnicima, piše 'Washington Post' (EPA)

Ivanka Trump, kćerka američkog predsednika Donalda Trumpa i viši savetnik u Beloj kući, poslala je stotine mejlova o poslovima vlade sa ličnog mejla 2017. godine, piše Washington post.

Mejlovi su poslati savetnicima u Beloj kući, članovima kabineta i pomoćnicima Ivanke Trump, a mnogi od njih krše pravila javnih zapisa, navodi list.

To otkriće uznemirilo je pojedine Trumpove savetnike, koji strahuju da je ta praksa Trumpove kćerke slična onoj na koju se fokusirao tokom svoje kampanje 2016. godine, a koja se odnosila na Hillary Clinton i njenu upotrebu ličnih mejlova.

Američki predsednik osudio je u više navrata svoju tadašnju protivnicu na predsedničkim izborima Hillary Clinton, zbog toga što je kao državna sekretarka koristila privatni server za elektronsku poštu za vladine poslove.

‘Drugačija od Hillary Clinton’

List navodi, pozivajući se na izvore upoznate sa problemom, da su neki saradnici bili iznenađeni količinom ličnih Ivankinih mejlova, a ona je kazala da nije upoznata sa pojedinostima pravila.

Iz kancelarije advokata i savetnika za etiku Ivanke Trump saopštili su da je kćerka predsednika povremeno koristila svoju privatnu imejl poštu pre nego što je upoznata sa pravilima, ali i da nijedna njena poruka nije sadržala poverljive informacije.

“Prilikom prelaska u vladu, nakon što je dobila službeni mejl, gospođa Trump ponekad je koristila svoj lični, gotovo uvek za logistiku i raspored u vezi sa njezinom porodicom”, navodi se u saopštenju i dodaje da je njena upotreba mejlova drugačija od Hillary Clinton, koja je koristila privatan server za mejlove u njenoj kući.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO