Trumpov podrugljivi odgovor New York Timesu

Trump u predsjedničkoj kampanji nije htio objaviti svoje prijave poreza, kršeći čvrsto ukorijenjenu tradiciju koja vrijedi desetljećima (AP)

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je podrugljivo odgovorio na istragu New York Timesa koji tvrdi kako je od roditelja primio više od 400 miliona dolara, koje su zaradili dijelom i zahvaljujući utaji poreza, prenose agencije.

Dugačak napis dnevnog lista je „optužni dokument, veoma star, dosadan i već viđen“, objavio je Trump na Twitteru dan nakon objavljivanja istrage koja ruši imidž Trumpa koji je počeo od nule, ili gotovo ni od čega.

„Sve u svemu, to znači da je 97 posto njihovih priča u vezi sa mnom negativno“, dodao je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Trump u predsjedničkoj kampanji nije htio objaviti svoje prijave poreza, kršeći čvrsto ukorijenjenu tradiciju koja vrijedi desetljećima.

„Nikad se nisu oporavili od svoje loše prognoze na izborima“, zaključio je on.

Pitanje utaje poreza

Pozivajući se na porezne prijave i na povjerljive finansijske dokumente, dnevnik piše kako je bivši nekretninski magnat od malih nogu, kao i njegovih četvero braće i sestara, primao prihode od nekretninskog carstva svog oca Freda.

Ukupni iznos tih prihoda danas bi vrijedio 413 miliona dolara, piše New York Times.

Dnevnik tvrdi i kako je dio tog novca primao zahvaljujući roditeljskoj utaji poreza.

Izvor: Agencije