Iranski tanker se zapalio kod kineske obale

Trideset dvije osobe vode se kao nestale, među kojima trideset Iranaca, nakon sudara teretnog broda i tankera koji se zapalio na istočnoj obali Kine, objavilo je kinesko ministarstvo saobraćaja.

Do sudara je došlo u subotu oko 20 sati po lokalnom vremenu, prenosi Hina.

Tanker je prevozio 136.000 tona goriva i potpuno se zapalio.

U nedjelju se nastavljaju operacije traganja za nestalom posadu koju je činilo 30 državljana Irana i dva Bangladešanina, objavilo je ministarstvo.

U ranim jutarnjim satima u nedjelju požar je još gutao tanker, a na površini vode bili su vidljivi tragovi nafte.

Nesreća se dogodila nekih 160 nautičkih milja (300 kilometara) istočno od ušća rijeke Yangtze nedaleko od grada Šangaja na istoku Kine.

Tanker Sanchi plovio je pod panamskom zastavom i bio je dug 274 metara i prevozio je za iransku kompaniju Bright Shipping prema Južnoj Koreji gdje je trebao iskrcati teret, objavilo je kinesko ministarstvo.

Kineski teretni brod koji je plovio pod zastavom Hong Konga prevozio je 64.000 tona žitarica i nije pretrpio oštećenja u sudaru, a njegova posada koju čini 21 osoba, svi kineske nacionalnosti, na sigurnom je.

U akciji potrage i spašavanja sudjeluje osam kineskih brodova, a Južna Koreja također je poslala svoj brod obalne straže, javlja agencija Nova Kina.

Izvor: Agencije