Trump u Davosu: Donosim poruku mira i prosperiteta

Uoči odlaska na forum Trump je poručio da ide u Davos kako bi 'svijetu rekao da Americi ide odlično' (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump rekao je po dolasku u Davos na Svjetski ekonomski forum da donosi poruku “mira i prosperiteta”.

Trump je u Davos stigao helikopterom iz Züricha, gdje je u četvrtak ujutro doputovao iz Washingtona, izvijestile su svjetske agencije.           

Uoči odlaska na forum poručio je da tamo ide kako bi “svijetu rekao da Americi ide odlično”, prenosi Tanjug.

“Naša privreda jača i sa svime što radim bit će samo bolja. Naša zemlja konačno pobjeđuje ponovo!”, naveo je Trump na Twitteru uoči odlaska iz Bijele kuće put Davosa.

Elitni globalisti

Svjetski ekonomski forum, koji okuplja predstavnike svjetske poslovne i političke elite u Švicarskim Alpima, iznenađujuće je odredište za Trumpa, koji je pobijedio na izborima s agendom “Amerika na prvom mjestu”, ocjenjuje AP.

Trump bi večeras trebao prirediti večeru za predstavnike iz svijeta biznisa, a u petak održati govor pred poslovnim i političkim liderima.

Trump, koji kao biznismen nikad nije bio pozvan u Davos, gdje se okupljaju predstavnici krupnog kapitala, bit će prvi američki predsjednik na Svjetskom ekonomskom forumu od 2000. godine, što će mu, kako navodi Reuters, pružiti priliku da popriča s nekim “elitnim globalistima” koje je kritikovao u izbornoj kampanji 2016. godine.

Izvor: Agencije