Dvije žrtve zemljotresa u Peruu

Zemljotres se dogodio u blizini oblasti Arequipa (Creative Commons)

Najmanje dve osobe su poginule, 17 se vodi kao nestalo, a više desetina je povređeno kada je zemljotres jačine 7,1 stepeni Rihterove skale danas pogodio Peru, saopštili su zvaničnici.

Guvernerka regiona Arekipa Yamila Osorio objavila je na Twitteru da je 55-godišnji muškarac nastradao kada se stena obrušila na njega u oblasti Jauka.

Druga žrtva nastradala je u istom regionu, rekao je Hernando Tavera, direktor Geofizičkog instituta Perua za TV Peru.

Peruanski institut civilne odrbane objavio je na Twitteru da je povređeno 65 osoba, prenosi Rojters.

Moguć porast broja žrtava i povređenih

“Nekoliko kuća je srušeno i moguće je da broj žrtava i povređenih poraste”, rekao je Jorge Chavez, direktor Peruanskog instituta civilne odrbane.

Peruanski ministar zravlja naveo je da se 17 lica vode kao nestali pošto se urušio jedan rudnik posle zemljotresa.

Rojters prenosi navode Geološkog instituta SAD da se potres dogodio na 124 kilometara jugozapadno od grada Pukujo, dok je Geofizički institut peruanske vlade objavio da je epicentar zemljotresa bio u oblasti Ljomas gde su ljudi evakuisani, a pojedini putevi uništeni.

AP navodi da je zemljotres zabeležen na dubini od 12,5 kilometara, kao i da je izdata uzbuna na cunami za delove Perua, kao i susednog Čilea, koja je u međuvremenu ukinuta.

Izvor: Agencije


Povezane

Stanovnici Perua željno iščekuju kraj sezone kiša. Od prosinca do danas u poplavama i klizištima živote je izgubilo 80 ljudi, a više od 500.000 njih moralo je napustiti svoje domove. Naša reporterka izvještava iz jednog od najteže pogođenih područja.

Published On 26 Mar 2017
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO