Video: Južnokorejska vojska simulirala napad na Sjevernu Koreju

Izvor: [Facebook/R.O.K Joint Chiefs of Staff]

Vojska Južne Koreje je objavila videosnimak kombinirane vojne vježbe koju je izvela nakon informacije da je Sjeverna Koreja izvela šesti nuklearni test.

Južnokorejska vojska je izvela vježbu s bojnim streljivom simulirajući napad na sjevernokorejski nuklearni lansirni poligon, pogodivši “izabrane mete u Japanskome moru”, piše Yonhap, prenoseći saopćenje južnokorejskog združenog glavnog štaba.

Balističke rakete Hyunmoo

“Vježba je odgovor na šesti nuklearni test Sjevera (…) i u njoj su se koristile južnokorejske balističke rakete Hyunmoo i lovci F-15K”, navodi agencija, prenosi Hina.

Pjongjang je objavio da je u nedjelju izveo test s hidrogenskom bombom puno veće snage nego u prošlim nuklearnim testovima nazivajući ga “savršeno uspješnim”, kako je izvijestila sjevernokorejska televizija.

Test je izazvao burna reagiranja širom svijeta.

Izvor: Agencije


Povezane

Bijela kuća je saopćila da s Japanom razgovara o mogućim odgovorima na sjevernokorejske provokacije, a jedna mogućnost je i korištenje američkog nuklearnog potencijala. Američki ministar odbrane je kazao da je njegova zemlja spremna na žestok vojni odgovor u slučaju da Pjongjang zaprijeti sigurnosti SAD-u ili nekoj od saveznica u regiji. Istovremeno, očekuje se vanredni sastanak […]

Published On 04 Sep 2017
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO