Njemački desničar: Ukinut ću arapske brojeve

Nakon proboja Alternative za Njemačku, dotadašnji predstavnici krajnje desnice NPD su dodatno izgubili na važnosti (Facebook)
Nakon proboja Alternative za Njemačku, dotadašnji predstavnici krajnje desnice NPD su dodatno izgubili na važnosti (Facebook)

Da političke ambicije i opća naobrazba ne moraju pod svaku cijenu ići zajedno, njemačku javnost je iznova uvjerio i Otfried Best, kandidat desno radikalne Nacionalno-demokratske stranke Njemačke (NPD) na lokalnim izborima u Voelklingenu u pokrajini Saarland, koji je najavio da će kada postane gradonačelnik grad očistiti od arapskih brojeva, pišu njemački mediji.

“Čekajte samo da postanem gradonačelnik. Sve ću to promijeniti i ponovno vratiti normalne brojeve”, rekao je na jednoj javnoj raspravi u Voelklingenu kandidat desno radikalnog NPD-a Otfried Best, odgovarajući na pitanje predstavnike satirične stranke Die Partei koji se umiješao među publiku.

Arapski brojevi u upotrebi od 12. stoljeća

“Gospodine Best, prema zakonu o gradnji, svaki vlasnik nekretnine je obvezan na svoj objekt postaviti ulični broj kojeg mu je dodijelila općina. Užasnulo mi je kada mi je upalo u oči da su u Voelklingenu mnogi kućni brojevi ispisani arapskim brojevima. Što ćete poduzeti protiv ove najezde strane kulture?”, glasilo je pitanje predstavnika stranke Die Partei.

Već su za vrijeme postavljanja pitanja mnogi u dvorani prasnuli u smijeh, ali to nije smelo NPD-ovog političara da najavi protjerivanje arapskih brojeva koji su u Europi u upotrebi od 12. stoljeća.

Nakon proboja desno populističke Alternative za Njemačku (AfD) dotadašnji predstavnici krajnje desnice NPD su dodatno izgubili na važnosti na njemačkoj političkoj sceni.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO