May odgovorila na Trumpov tweet o napadu u Londonu

Trump je za napad u Londonu rekao da je užasna stvar i pozvao na gašenje interneta (EPA)

Nakon što je američki predsjednik Donald Trump objavio na Twitteru da je policija “imala u evidenciji” odgovorne za današnju eksploziju u vlaku u Londonu, britanska premijerka Theresa May izjavila je da “za ljude nije korisno špekulirati o bilo kakvoj istrazi”.

Po njezinim riječima, policija i sigurnosne službe rade sve što mogu kako bi identificirali odgovorne za “kukavički napad”, prenio je Reuters. 

“Nikad ne mislim da je i za koga korisno špekulirati dok je istraga u toku”, rekla je May.

Trump je na Twitteru napisao da je Scotland Yard “imao u vidu odgovorne za napad” na zapadu Londona.

No, kasnije je najavio kako se sprema pozvati May, nakon što su 22 osobe ozlijeđene u eksploziji ručno pravljene bombe u jednom londonskom vlaku.

Potvrdio je kako je informiran o napadu za koji je rekao da je “užasna stvar”.

“Moramo biti oštriji i moramo biti pametniji”, rekao je Trump obraćajući se novinarima.

Prethodno je, reagirajući na posljednji napad u Londonu, na Twitteru napisao da bi “internet trebao biti isključen zbog ekstremista”.

“Još jedan napad u Londonu koji je izveo terorist gubitnik. To su bolesni i poremećeni ljudi koje je Scotland Yard imao u evidenciji. Moramo biti aktivniji”, dodao je.

Trump je također napisao da se “s teroristima gubitnicima mora oštrije obračunati”, kao i da je “internet njihovo glavno sredstvo za regrutiranje pristaša”. Stoga smatra da internet treba isključiti i koristiti na bolji način.

Izvor: Agencije