Pence negirao kandidaturu za predsjednika

Nema veće česti od toga da rame uz rame radim s predsjednikom koji Američku ponovno čini velikom, rekao je Pence (EPA)

Američki potpredsjednik Mike Pence nazvao je “smiješnim i apsurdnim” medijske napise o tome da se planira boriti za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore 2020. godine.

On je “lažnim vijestima” okvalificirao izvještaje da se priprema zamijeniti Donalda Trumpa u utrci za nominaciju Republikanske stranke.

The New York Times je objavio da Pence utire put nominaciji tako što osniva vlastiti odbor za prikupljanje novca za kampanju.

Trump dosad ničim nije dao naslutiti da se neće natjecati za drugi mandat, ali nekoliko Penceovih savjetnika već se povjerilo stranačkim donatorima da se potpredsjednik planira kandidirati ako Trump to ne učini, piše list.

Pence je u priopćenju članak nazvao “kategoričkom laži” te “nečasnim i uvredljivim za njega, obitelj i cijeli tim”.

‘Smiješno i apsurdno’

“Američki narod zna da za mene nema veće česti od toga da rame uz rame radim s predsjednikom koji Američku ponovno čini velikom”, istaknuo je Pence.

“Što god tko pisao, moj cijeli tim će se svim svojim silama i dalje truditi da ostvarimo predsjednikov program i da bude ponovno izabran 2020. Sve ostalo je smiješno i apsurdno”, dodao je.

Neobičan način na koji je Trump ušao u Bijelu kuću otvorio je put ostalim političarima da ne slijede tradiciju koju određuje unutarstranačka politika, navodi The New York Times.

List također navodi da kampanju u sjeni za republikansku nominaciju vode i senatori Tom Cotton i Ben Sasse te guverner John Kasich.

Izvor: Agencije