Krijumčari iskopali tunel na granici SAD-a i Meksika

Dvadeset i troje državljana Kine i sedmoro državljana Meksika uhapšeno je zbog sumnje da su ilegalno prešli na teritoriju SAD (EPA)

Vlasti američke savezne države Kalifornija saopštile su da su otkrile podzemni tunel kojim su krijumčari prebacivali na desetine ljudi preko granice Meksika i SAD-a.

Riječ je o grubo iskopanom tunelu koji su otkrili agenti pogranične patrolne službe nedaleko od graničnog prijelaza u San Diegu. 

Kako prenosi agencija AP, oni su tunel opisali kao rupu u zemlji u kojoj su se nalazile merdevine.

List San Diego Union Tribune navodi da su, prilikom dolaska na to mjesto, agenti na ulici uočili grupu muškaraca i žena koji su se razbježali, dok su neki od njih pokušali da se vrate u tunel.

Uhapšeni imigranti

Dvadeset i troje državljana Kine i sedmoro državljana Meksika uhapšeno je zbog sumnje da su ilegalno prešli na teritoriju SAD.

Lokalne vlasti tvrde da se tunel možda nadovezuje na nedovršen tunel koji su ranije otkrile meksičke vlasti, navodi agencija.

Izvor: Agencije


Povezane

Tender za dostavljanje ponuda za izgradnju zida predsjednika Trumpa uz granicu SAD-a i Meksika istječe danas, ali prije nego što izgradnja počne vlada mora izvršiti eksproprijaciju privatnog zemljišta uz samu granicu.

Published On 04 Apr 2017
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO