Bijela kuća: Scaramucci imao neprimjerene komentare

Američki predsjednik Donald Trump osjećao je da je Anthony Scaramucci, kojeg je otpustio sa mjesta direktora za komunikacije Bijele kuće, imao “neprimjerene komentare” u intervjuu za magazin The New Yorker, saopćila je Bijela kuća.

Reuters podsjeća da je Scaramucci, koji je na funkciju direktora za komunikacije postavljen prije samo desetak dana, verbalno napao tadašnjeg šefa osoblja Bijele kuće Reincae Priebusa  i Trumpovog vodećeg stratega Steve Bannon na vulgaran način, u telefonskom razgovoru sa novinarom The New Yorkera prošle sedmice.

Neprikladni komentari

“Predsjednik je svakako osjećao da su komentari Anthonyja neprikladni za osobu na toj poziciji i nije želio da optereti (novog šefa osoblja Bijele kuće) generala (Johna) Kellyja”, rekla je na brifingu glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders.

Kako je ranije objavljeno, Scaramucci je u razgovoru sa novinarom oštro govorio o “paranoičnom šizofreničaru” Priebusu.

Bela kuća potvrdila je ranije da Scaramucci napušta mjesto direktora za komunikacije, samo desetak dana nakon što je postavljen na tu funkciju.

Kako se navodi, informacija o Scaramuccijevoj smjeni uslijedila je samo nekoliko sati nakon što je Trump imenovao penzioniranog generala Johna Kellyja za novog šefa osoblja, prenosi Reuters.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO