Trump želi više discipline od svog osoblja

Trump voli da radi sa generalima, kaže direktor za budžet Bijele kuće Mick Mulvaney (Arhiva)
Trump voli da radi sa generalima, kaže direktor za budžet Bijele kuće Mick Mulvaney (Arhiva)

Američki predsjednik Donald Trump želi više discipline i konstruktivnosti u Zapadnom krilu i to očekuje od penzioniranog generala Johna Kellyja koji je preuzeo mjesto šefa osoblja, rekao je zvaničnik Bijele kuće.

Ministar unutrašnje sigurnosti Kelly je u petak imenovan za drugog šefa osoblja, a počinje raditi u ponedeljak, izjavio je direktor za budžet Bijele kuće Mick Mulvaney, prenosi AP.

Priebusova ostavka

“On (Trump) voli da radi sa generalima. Mislim da je Reince Priebus bio užasno efikasan, ali je vjerovatno bio malo opušteniji i nezavisan u načinu na koji je vodio kancelariju “, rekao je on i dodao da je predsjednik Trump želio da se radi na drugačiji način, sa više discipline i konstruktivnosti.

Priebus je dao ostavku u petak, a na funkciji šefa osoblja Bijele kuće proveo je šest mjeseci.

On je ostavku dao dan nakon što je optužen da je kriv za curenje informacija medijima.

Izvor: Agencije


Povezane

Još jedan potres u Bieloj kući – američki predsjednik Donald Trump reorganizovao je svoj tim. Na Twiteru je objavio da je sekretar za državnu bezbednost John Kelly – novi šef kabineta Bijele kuće. On zamjenjuje Reincea Priebusa, koji je ostavku dao dan nakon što je optužen da je kriv za curenje informacija medijima.

Portparol i privremeni direktor komunikacija Bijele Kuće Sean Spicer, podnio je ostavku. On je na poziciji privremenog direktora komunikacija bio od maja, kada je ostavku podneo Mike Duubke. Spicerova ostavka uslijedila je nakon što je Trump imenovao Anthonya Scaramuccia na mjesto direktora komunikacija. U Washingtonu je Ivica Puljić.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO