Trump smijenio direktora za komunikacije

Još nije poznato da li će Scaramucci obavljati neku drugu funkciju (Reuters)
Još nije poznato da li će Scaramucci obavljati neku drugu funkciju (Reuters)

Direktor za komunikacije Bijele kuće Anthony Scaramucci povlači se s funkcije, saopćila je Bijela kuća, prenosi Reuters.

Kako se navodi, informacija o smjeni Scaramuccija uslijedila je samo nekoliko sati nakon što je Trump imenovao penzioniranog generala Johna Kellyja za novog šefa osoblja, navodi britanska agencija.

“Scaramucci je osjetio da je bolje da novom šefu osoblja Johnu Kellyju da mogućnost da formira vlastiti tim”, navodi Bijela kuća u saopćenju.

Američki predsjednik Donald Trump odlučio je da smijeni Scaramuccija, koji je na funkciju direktora za komunikacije Bijele kuće postavljen prije samo 10 dana, javili su američki mediji pozivajući se na neimenovane osobe iz Bijele kuće.

I portal Politiko.com objavio je da je došlo do smjene i to na zahtjev Kellyja, a kao izvor naveo je dva člana osoblja Bijele kuće, navodi agencija Tanjug.

Kako se navodi, još nije poznato da li će Scaramucci obavljati neku drugu funkciju.

“Kelly ovdje već mijenja”, rekao je jedan od izvora portala.

Izvor: Agencije


Povezane

Portparol i privremeni direktor komunikacija Bijele Kuće Sean Spicer, podnio je ostavku. On je na poziciji privremenog direktora komunikacija bio od maja, kada je ostavku podneo Mike Duubke. Spicerova ostavka uslijedila je nakon što je Trump imenovao Anthonya Scaramuccia na mjesto direktora komunikacija. U Washingtonu je Ivica Puljić.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO