Jerusalem: Palestinci ubijeni nakon pucnjave kod Al Aqse

Dva izraelska policajca preminula su nakon što su na njih pucali navodno naoružani Palestinci kod kompleksa džamije Al Aqsa u jerusalemskom Starom gradu, a potom su ubijeni i napadači.

Izraelska policija objavila je kako su danas tri napadača stigla do jedne od kapija kompleksa, zapucali i pobjegli ka džamiji Al Aqsa gdje ih je policija usmrtila iz vatrenog oružja.

Harry Fawcett, novinar Al Jazeere, iz Jerusalema javlja kako su Palestinci pucali na izraelske snage sigurnosti kod Lavlje kapije u Starom gradu.

„Tri napadača su imala dvije automatske puške, pištolj i nož, navodi izraelska policija. Za njima je bila potjera do kompleksa džamije Al Aqsa. U dvorištu je došlo do konačnog obračuna. Uprava džamije navodi kako su tijela dvojice Palestinaca u kompleksu“, dodaje on.

Bez molitvi

Ranije je objavljeno kako su ranjena tri Izraelca u veoma teškom stanju, a kasnije je objavljeno kako su dvojica podlegli.

Izraelska policija naredila je zatvaranje kompleksa Al Aqsa, te navela kako danas neće biti moguće ići na molitvu u ovu džamiju.

Izvor: Al Jazeera i agencije