Schwarzenegger: Trump neće zaustaviti naš napredak

 

Sjedinjene Američke Države nisu odustale od Pariškog klimatskog sporazuma – to je uradio Donald Trump, kazao je republikanac Arnold Schwarzenegger, bivši guverner Kalifornije, te nekadašnji glumac.

„Ovo nije neko stranačko pitanje. Ovo je problem naroda. Ovo je pitanje stvaranja budućnosti za naše generacije, za našu djecu i unuke, na koju trebamo biti ponosni. Ne postoji zrak konzervativaca ili zrak liberala – mi svi dišemo isti zrak. Nema vode konzervativaca ili liberala, svi pijemo istu vodu“, istakao je on.

Schwarzenegger je govorio na Svjetskom samitu o klimatskim promjenama u Beču.

Budućnost za djecu i unuke

Naveo je kako je „možda jedan čovjek okrenuo leđa Parizu i procesu očuvanja okoliša“, aludirajući na predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Trumpa, no „naše države i naši gradovi to nisu uradili“.

„Naši koledži i univerziteti to nisu uradili, naše korporacije, naši naučnici i naši inženjeri to nisu uradili i, što je najvažnije, naš narod to nije uradio“, istakao je Schwarzenegger.

„Svima vama koji ste zabrinuti, dozvolite mi da budem savršeno jasan – jedan čovjek neće zaustaviti naš napredak. Jedan čovjek neće vratiti prljavu energiju iz prošlosti. I jedan čovjek nas neće poraziti. Mi ćemo uspjeti, mi ćemo pobijediti i mi ćemo stvoriti budućnost za našu djecu i unuke na koju možemo biti ponosni.“

Izvor: AJ+


Povezane

Donald Trump vjeruje da su klimatske promjene prevara. Možda će ih vidjeti kad mu okean potopi golf klub na Floridi.

Mišljenje autora
Published On 11 Jun 2017

Odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa da povuče potpis Sjedinjenih Američkih Država sa Pariskog klimatskog sporazuma, izazvala je negativne reakcije širom svijeta, ali i unutar SAD-a. 

Published On 03 Jun 2017
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO