SAD: Pravosuđe će braniti istragu o ruskom miješanju

Zamjenik tužioca Rosenstein ne zna koliko će trajati istraga o ruskoj umiješanosti u predsjedničke izbore (AP)
Zamjenik tužioca Rosenstein ne zna koliko će trajati istraga o ruskoj umiješanosti u predsjedničke izbore (AP)

Zamjenik američkog državnog odvjetnika Rod Rosenstein najavio je da će “braniti integritet” istrage o umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u, koju vodi posebni savjetnik Robert Mueller.

Kalifornijska senatorica Dianne Feinstein rekla je Rosensteinu kako vjeruje da bi bilo “katastrofalno” kad bi Mueller bio otpušten po zapovijedi američkog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi AP.

Prema njenim riječima, takav potez “uništio bi svaku trunku povjerenja u predsjednikovo prosuđivanje koje još postoji”.

Rosenstein je naveo kako je on imenovao posebnog savjetnika Muellera. Smatra da je to bila ispravna odluka.

“Branit ću integritet te istrage”, rekao je.

Feinstein je također upitala ima li Rosenstein procjene o tome koliko će trajati istraga, na što je on kratko odgovorio: “Žalim što nemam.”

Tillerson: ‘Odnosi s Rusijom nikad gori’

Prethodno je američki državni tajnik Rex Tillerson rekao da odnosi između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije “nikad nisu bili gori” i da vlada radi na njihovom poboljšavanju.

Tillerson je na saslušanju u Kongresu povezanom s mjerom o sankcijama Rusiji, koju ovog tjedna razmatra Senat SAD-a, rekao da SAD ima niz teških otvorenih pitanja s Moskvom i da se odnosi dviju država “dalje pogoršavaju”.

“Posebno radimo na nekoliko područja kako bismo vidjeli postoji li mogućnost uspostave nekakve vrste funkcionirajućeg odnosa s Vladom Rusije koji je u našem interesu. To se pogotovo odnosi na Siriju”, naglasio je Tillerson.

Senat razmatra paket sankcija protiv Rusije kao odgovor na miješanje Moskve u predsjedničke izbore 2016. godine te na njenu agresiju u drugim dijelovima svijeta, uključujući Siriju i Ukrajinu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO