Trump optužuje Comeyja da je kukavica

Američki predsjednik je u petak optužio Comeyja da laže (Reuters)

Američki predsjednik Donald Trump optužio je bivšeg šefa FBI-a Jamesa Comeyja da je kukavica, jer je novinarima dao kompromitirajuće bilješke o njihovim privatnim susretima, koji otkrivaju da je američki predsjednik tražio od njega da odustane od istrage o ruskoj aferi.

“Mislim da će to curenje informacija koje je omogućio James Comey biti puno važnije nego što smo mogli misliti. Potpuno ilegalno? Vrlo kukavički”, napisao je Trump na Twitteru.

Američki predsjednik je u petak optužio Comeyja da laže, dan nakon što je u Senatu saslušan bivši šef FBI-a, kojeg je otpustio 9. maja.

Comey medijima dostavio bilješke

Comey je tom prilikom izjavio da je predsjednik tražio da odustane od istrage o mogućim ruskim uplitanjima u vezi generala Michaela Flynna, njegovog bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Tokom tog saslušanja James Comey je priznao da je u maju preko prijatelja medijima dostavio bilješke o nekim privatnim razgovorima s Donaldom Trumpom.

U petak je prvi direktor Trumpove kampanje Corey Lewandowski optužio Comeyja da je dao te bilješke profesoru prava (na Univerzitetu Columbia) i “nije postupio kao muškarac”, jer da jest – direktno bi dao bilješke medijima.

Izvor: Agencije