SAD: Pucnjava u kampusu, dvoje mrtvih

Korisnici društvenih mreža uživo su prenosili snimke policijske akcije te paničnog bijega učenika iz domova (Arhiva)
Korisnici društvenih mreža uživo su prenosili snimke policijske akcije te paničnog bijega učenika iz domova (Arhiva)

Glasnogovornik policije u Irvingu, predgrađu Dallasa, saopćio je da je naoružani čovjek na North Lake Collegeu prvo pucao u ženu, ubivši je, a potom ubio i sebe.

Profesorica matematike na tom koledžu rekla je da je vidjela čovjeka kako tri puta puca u ženu u holu kampusa, navodi AP.

Policija je ranije u srijedu pronašla dva mrtva tijela u studentskom kampusu na području Dallasa nakon što su građani prijavili pucnjavu.

Specijalne snage potom su blokirale kampus, a prve informacije da napadač puca te da je u bijegu nisu su se pokazale tačnima.

Vlasti su ranije saopćile da sumnjaju da je najvjerovatnije riječ o ubistvu i samoubistvu.

“Ne vjerujemo da više postoji prijetnja”, izjavio je lokalni policijski zvaničnik nakon što je deblokiran North Lake College.

Panični bijeg učenika

Korisnici društvenih mreža uživo su prenosili snimke policijske akcije te paničnog bijega učenika iz domova.

Nakon što su prijavljeni pucnji, uprava škole izdala je saopćenje u kojem je pozvala sve da se “što prije sklone u najbližu sobu i zaključaju se u nju te pričekaju daljnja uputstva policije”.

Policija grada Irvinga u Texasu saopćila je ranije na svom Twitter-nalogu da je u okolini “aktivan strijelac”, prenosi AP.

Izvor: Agencije


Povezane

U pucnjavi koja se dogodila u kalifornijskom gradu Santa Monica, ubijeno je pet osoba, među njima i napadač, dvadesetogodišnji mladić. Nekoliko osoba je ranjeno. Policija istražuje motive napada.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO