Video: Suzavcem na demonstrante u Caracasu

Policija i pripadnici Nacionalne garde zaustavili su suzavcem i vodenim topovima veliki antivladin marš na putu ka Trgu Venezuele, u centru Caracasa.

Novinarka koja je snimila video Luisa Salomon tvrdi da je Nacionalna garda ispalila suzavac na demonstrante bez ikakvog upozorenja nakon što su lideri opozicije pokušali razgovarati s policijom o prolasku učesnika marša.

Lideri opozicije kažu da su snage sigurnosti bacile suzavac, koji su osjetila i djeca, na demonstrante ispred jedne osnovne škole u Caracasu.

Protesti protiv predsjednika Nicolasa Madura i njegove administracije, za koje opozicija kaže da pokušavaju izbjeći nove izbore unatoč teškoj ekonomskoj krizi, traju već duže vrijeme.

Dosad je smrtno stradalo 20 osoba, a policija i Nacionalna garda optužuju se za brutalnost i taktiku nasilnog suzbijanja protesta.

Izvor: Agencije


Povezane

Deseci hiljada stanovnika Venecuele nastavljaju protestovati na ulicama Karakasa protiv odluke predsjednika Madura da čelniku opozicije zabrani vršenje javnih dužnosti. Građani protestuju i zbog nestašice hrane, inflacije i korupcije.

Published On 09 Apr 2017

Demonstranti su ponovo na ulicama Venecuele. Predsjednika države, Nicolasa Madura, pristalice opozicije optužuju za diktatorske metode gušenja nezadovoljstva naroda zbog duboke ekonomske krize. Sa druge strane, oni koji ga podržavaju izašli su na ulice da odbrane, kako kažu, socijalističku revoluciju koju je počeo Hugo Chavez. 

Published On 20 Apr 2017
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO