Rodrigo Duterte bi teroriste ‘žive pojeo’

Ukoliko želite da budem životinja, ja sam također naviknut na to, kaže Duterte (EPA)
Ukoliko želite da budem životinja, ja sam također naviknut na to, kaže Duterte (EPA)

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte upozorio je u nedjelju kako može biti 50 puta brutalniji od terorista u toj azijskoj državi, istakavši kako bi ih čak i pojeo kada bi ih žive zarobili vojnici, prenosi agencija Anadolija.

Duterte je ranije prijetio smrću narkodilerima, ali su njegove današnje izjave dosegnule sasvim novi nivo.

On je tokom ceremonije otvaranja sportskog turnira govorio o tome šta bi uradio teroristima koji izvode napade na Filipinima.

Duterte je, tokom posjete centralnoj provinciji Bohol, gdje je nedavno osujećen napad, rekao kako je naložio mornarici da bombardira ekstremiste koji dolaze brodovima u potrazi za osobama koje će kidnapirati.

Navikao na brutalnost

On je tom prilikom ekstremiste nazvao životinjama.

“Ukoliko želite da budem životinja, ja sam također naviknut na to. Isti smo”, rekao je Duterte, poručivši kako od terorista može biti 50 puta brutalniji.

Na Filipinima još od 1991. godine djeluje oružana grupa Abu Sayyaf.

Riječ je o radikalnoj grupi, koja vodi borbu za nezavisnost muslimanskih provincija na Filipinima, a do sada su izveli na stotine bombaških napada, otmica i atentata.

Izvor: Agencije


Povezane

Katolička crkva na Filipinima sve više diže glas protiv takozvanog rata protiv droge, koji je proglasio predsjednik. Od januara prošle godine u borbi protiv kriminala i korupcije ubijeno je 7.000 ljudi. Katolička crkva – je to nazvala vladavinom terora.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO